Looking for:

Komšija: Komšija.Price – PDF Free Download

Click here to Download

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dodata druga epizoda Digimona From GledajCrtace. Copyrights and trademarks for the cartoons, and other promotional materials are held by their respective owners and their use is allowed under the fair use clause of the Copyright Law.

Dodata nova epizoda Attack on Titan Avatar Kora obnovljena Dodata nova epizoda Attack on Titan Dodata Boruto Ep Zabranjeno je uzimanje linkova sa sajta kako ne bi doslo do ubrzanog brisanja istih. Dodata Shaman King ep 26 i 27 i 28 Zabranjeno je uzimanje linkova sa sajta kako ne bi doslo do ubrzanog brisanja istih.

Dodata Boruto Ep 5. Dodata Boruto Ep 8. Dodata Boruto Ep 1. Dodata Ep Boruta Dodate p epizode Avatar: Legenda o Angu Dodata Ep Boruta 4. Dodata Ep Boruta 6. Dodata Ep Boruta 9. Dodata Ep Boruta 2. Dodata Ep Boruta 1. Dodat Jugio Duel Monster Hr Dodata Ep Boruta 7. Dodata Ep Boruta 5. FB Page. Naruto Shippuden. Boruto Prevedeno na Srpski Opis : Naruto je kao dete bio jako tvrdoglav i prava maskota. Da li se “oduzeo” prije smrti – to ne znam. Novi scenarist, nova nafaka!

A, sutra? Sutra je novi dan – nova nafaka! Otkud ti? Evo me u Americi, na Floridi Tako i bi. Neke sam znao otprije, neke nisam. Ne znam, moj Mise, nisam pametan. Sve me boli, sve mi se gadi, svega me strah. E, jebi ga, moj Mirsade! Nego, daj da ja tebe nazovem. Odem u granap preko puta, pa kupim neku pizdariju od dolar i deset centi tako da mi vrati devedeset centi ‘u kesu’. Promijenio nas je sviju ovaj rat Dosta mi vas je bilo u Sarajevu! Tad sam prest’o. Znate li da u svakom pivu ima gutljaj mlijeka i zalogaj mesa?

Ili je Atif sanjao mene? ON kuka?! Bezbeli da u Americi ima milion dobrih stvari! Onda, pravo svakog Amerikanca da glasa.

A kad se sjetim Gore, onda ne mogu da se ne sjetim svog Lile, koji je u Sarajevu Zar ti majka nije u Holandiji?

Kockarnica je bila na nekom jezeru, na brodu, blizu Chicaga, ali na teritoriji Indiane. Koliko sam shvatio, u Illinoisu gdje pripada Chicago , kockanje je zabranjeno, pa svako iz Chicaga dolazi tu.

Nick je promrmljao: “Oho. Michael Jordan! Samo dva stola rade: rulet i ajnc “Black Jack”. Nastavljam da igram isti “sistem”, srednju kolonu Thank you” Aha! Otresamo zadnje kapi, a Jordan se opet ceri: “I thought that I had good one” Mislio sam da je moj velik. Sure” Aha. Bezbeli , odgovaram. Stavljam stoju na broj i gubim. Guta para! Vrati mi samo mojih sto dolara. Pozdravljam se s Nickom, sjedim na verandi i ponovo brojim pare.

Ubij, majku ti jebem! Ubij, ubij!!! Daj nam po pivo. Prvo treba da me dobijete da biste me mogli izgubiti. Igrao sam LOTO danas. Premija je 69 miliona dolara. Nismo mi pucali, majke mi. To su oni papci iz Srbije I tebi, Dragane, majku jebem u sisu! Ja pucam navisoko! Ne znam, ne znam Kompanija s kojom letim je Kuwait Airlines. Znam ja bolje od vas da sam Bosanac.

Smjena drotova. Ne ide. Nalazim kancelarije Air Bosne, a tamo Nada! To mjesto se zove Sarajevo. Moje Sarajevo! Godine Tvoje Sarajevo se promijenilo. Rodio sam se na ovoj strani. A koji su se zatekli ili rodili!? Tako je bilo i kad se Mahir jedno jutro pojavio u prostorijama fudbalskog kluba Sarajevo. Mahir se smijao: “Stanite malo, raja. Nedugo poslije toga, na mostu Bratstva-jedinstva koje li ironije!

Prvi ju je on silovao, a onda njegovi “vojnici”. Urlao je: “Gledajte, balije! Love i koka k’o salate! Zagledamo se S. Ide k’o mlijeko. Ja sam taksista Ali, ne granate, nego dinamit: tako se ovdje “peca” riba.

Sve je krenulo lijepo: pekli smo i gulili paprike za ajvar. Ali, mene je od tog trenutka krenula loza i obuzela pamet. Vjerovatno od granate koju su muslimani postavili sami sebi. Elem, prije dvadeset godina odem s nekom curom iz Danske u Pikolo. Pjevam joj uspavanku Beatlesa: “Now it’s time to say good night, Sleep tight, dream sweet dreams of me, I will dream sweet dreams of you Jeste li primijetili kako smrde?

Ubija Srbe na Kosovu! Djeda Mraz Iz nekog, samo njemu znanog razloga, pitao me je koliko mi je godina. Odgovorio sam. Ali, on je insistirao On mi odbrojava pedeset dolara i gleda me kao da sam zvijer. Je li to u nekom bosanskom horoskopu? Prvi put se i ona napila: popila je, otprilike, pola pive. U svojim divljim snovima vidio sam sebe na Taiwanu Danas sam saznao da mu je tek pedeset godina.

John ostaje u bifeu, a ja idem iza bine. Joan Baez se pravi da me je prepoznala: grlimo se i ljubimo. Idem u publiku i vode me u prvi red Pita me koliko joj je godina. Na zidu je ostala samo velika fotografija predsjednika Tita. Dvadeset i petog maja, godine Upadaj u auto. Nije objavljen. Pamtim ga jer je to dan kad sam zadnji put pojeo meso u Sarajevu. S kim? Sretna Ti Nova godina, Rado! Svejedno: Sretna Ti Nova godina, Nevena! I opet zaspa. Sretna ti Nova godina, Dijana!

Nema podataka. A, Iako sam, opet, sam: sretna vam Nova godina, Ivane i Marija. Sretna vam Nova godina, Nenade i Indira. I have to work tomorrow. Valja mi raditi sutra. Bilo je hipten poslova, ali za njih mi je trebao auto, koji je za mene bilo mislena imenica. Odem na intervju, a ono se ispostavi da restoran treba tek da se otvori krajem mjeseca.

Svejedno, prihvatim posao. Vlasnici su bili Mehmet i Veli. Veli i Mehmet su radili od jutra do sutra. Ispostavi se da je iz Sarajeva, da je iz Sutjeske, iz Koreje – sirotinjskog “sluma” preko puta Druge gimnazije. Onda primijeti knjige na stolu i pita me koji je to jezik. Moja baka je iz Hrvatske. Ona se zove Prudence Crnkovic i studira informatiku. Koji Dario? Pru’s mother. Nice to meet you. Ne znam. Proslijedio bi ih onim ‘nesretnicima’ u Parku. U stvari, zovem te iz Seattlea, iz Amerike, planiram da se vratim u Sarajevo, pa sam skonto da svratim i do tebe?

A ja, kad god se saberem, onda se oduzmem. Samo sam htio Budim se u hladnom znoju: kao, ispitivale su me neke nakaze Iz pozadine je svirala neka nedefinisana muzika, a oni su me pitali koje sam nacionalnosti Mrtvo ozbiljno odgovaram: “Mrtvac. Pripadnik najbrojnije nacije na svijetu. Marina je otputovala na Filipine, u posjetu majci. Tamo je sve goli seljak. Vidimo se ujutro. Ali, pod uslovom da sam Amerikanac, ovako U to, ulazi i Mujo: isti kao i uvijek, samo pocrnio, kao da je proveo dvije smjene na ljetovanju u Ulcinju.

Eeeh, jebo te otac Kurvo stara Pederu jedan Majmune blesavi Idiote kretenski Budalo stara Pa, jebem ti majku Sandy, would you be so kind to give me a telephone once more? I don’t give a shit. To je blizu tvog stana. Gdje je mali Janko? Ne znate, po pet hiljada, ni vi gospodine papane, a ni mi, a ni vi A, i kockalo se.

Kad sam objavio prve pjesme u “Spektru” priredili su mi pravi dernek. Nagnem se ja da mu zavirim preko ramena, a on crta crnog gavrana u teci E, jebi ga, moj Fuko, pomislim. Uh, opet se ubodoh na trn. Provjerava dragu – prazna. Kraj je maja. Osamnaestog aprila Zna da je rat u Sarajevu. Samo kad primi naredbu. Rajko se vratio s posla. Izljubimo se tri puta. Otkud Nevena srpsko? Dobila je ime po mom pokojnom stricu.

Jebeno im je, kao i svakom drugom. II Ne mogu da se ne sjetim kako se jednom davno? Ali, jebi me, nije tako. I ja za njim. Kad ima prvi avion za Sarajevo? Moram se prijaviti u Vazduhoplovnu komandu, jer to je vojni avion, vojni aerodrom Sahranio sam ga. Kojeg istorijskog? Ne pravi mi scene. Ta pusti me k sebi.

Poginulo je dosta ljudi, ali ga nisu ubili. I bio sam. Dobio sam A. U neko doba zvoni telefon i to je Amerikanaka, koja me prvi put po mom dolasku u Sarajevo zove: “Dario, jesi li gledao? Kokuz i mamuran – to je najgora kombinacija”. Poljubi je za mene i reci joj da je tata puno voli”, nastavljam. Zvao sam Janette i Vesnu da vidim kako su stigli. Sve je O. Provodim miran dan i idem rano u krevet.

Ti i ja. Hajde i ti sada spavati. Pala je jazija. Sutradan me popodne? Tu sam i ostao. Ja nisam. Odoh ja u druge vode! Znate li koje je doba? Za pit? Ni dva konjaka ne mogu popiti! A, onda je Vlado ufurao u “fazu”. Ljeto je bilo, a Vlado je sve vrijeme nosio “tankericu” i ja ga nikad nisam vidio da se oznojio?! Poslije godinu, kad se Vlado iseljavao, poklonio sam mu je.

Tri nezaboravna dana u Somboru. U Slonu pametan ja! Jedem ja nju, a ona jede mene. Ispade on fer, pa mi je zamijeni za “normalno” ljutu. Evo, jebem se! I to natenane. Je li ovo japanski ili bosanski voz? Da smo pederi, ako nismo burazeri! Otada to ime nosim s ponosom. Mada i dalje sam sebe jebem.

Moja izabranica je bila spremna na sve, ali nije dala da joj skinem grudnjak?! Obavezno bih izmislio tri imena – srpsko, muslimansko i hrvatsko. On ga je sisao i sisao, a onda pitao: “Ima li pive? Puk’o mi je film. Pojavi se pokoji “padobranac”. Hrane li te tamo? Ali, krenimo redom Ali, kako je bio prvoborac i komunist sa velikim “K”, rok za doktorat mu se prolongirao sve od rata pa naovamo.

To mi je djed. U toku rata, u Bosni. Umiru dani. Molim ga da mi do prekosutra posudi cenera. U Siranu moje li radosti! Jesi li se ikad upitao kako je meni? Ti si izvukao svoju guzicu, a ja sam ostao sam! Upoznali smo se neke nedavne A, ja? Ali, nije mi ga tad zavukao! Bilo je to onda kad je pristao da mi bude kum. A, onda, da ne budem nepravedan i sujevjeran – sve da je moj kum prosuo i milijardu – njena ljubav ne bi dulje trajala. Davanje ili predavanje?

Umjesto nabolje – nagore! Nazvao sam Boru i on je pristao i rekao mi svoju cifru, a i Veso je pristao. Tog hladnog, decembarskog jutra, dok smo pomalo nesigurno izlazili iz kafane, S. Tu nije bio kraj problema Nisam siguran da li je ikad i taj jedan snimak izradio. Od toga su ostali samo ti planovi, koje i sad sanja u svojoj vukojebini u Crnoj Gori. Slikao je komade nakita u mom stanu s improvizovanim osvjetljenjem, a rezultat je bio da su smaragdi ispali crni, safiri crveni, a rubini plavi U Korzu sretnem svog jarana Mostu; bezbeli popijemo “po jednu”, a onda naleti Amir: “Jeste li, raja, za partiju remija?

Amir stanuje u blizini, a meni je voz tek ujutro. I jesmo odigrali tri, ali dana; propustio sam voz, zaboravio na Mljet, ali sam makar bio dobar k’o konj. Bar sam tako mislio da sam istjerao “sviju”. I, tako – razgovoru nikad kraja, dok on ne muknu: “Daco, je l’ tako? Bi li ja mogao stanovati kod tebe? Valjda isprovociran zvukovima koji su dolazili iz moje sobe, Sejdin me jedno jutro upitao: “Daco, mogu li ja dovesti svoju curu?

Pravu curu. Bio je student Likovne akademije i trebao mu je stan. Zato sam mu jedan dan rekao da se pakuje. Jedan period sam bio sam. Mora biti da je Tito opet umro. Naime, Gane je bolovao od psorijaze. Takvog jednog dana sam upoznao S. Nije mi smetalo kad sam saznao da S. Javila mi se S. Pitao sam je koji je rok za podizanje – petnaest dana. Svaki dan bi dolazio s nekom novom kokom. Ma, kakvom kokom – to su bili zmajevi! Kako ima snage i gdje ih samo nalazi? A, kakve ja grobove tucam? Sutradan ujutro, vrata njegove sobe su bila otvorena; spremao je svoje sitnice u torbu, a niz lice mu se slijevala Nijagara suza.

Smirio se i on, smirio sam se i ja. Jedan je bio “diler” moje djevojke S. Jedini kontakt koji sam ikad imao s njim desio se u tramvaju.

Imao sam vremena napretek, a malo para da ga skratim. Dajte i meni isto. Pristao sam. Razlog njegovog dolaska je bio da me pita da li bi moju adresu mogao prijaviti kao stalno mjesto stanovanja. Ispostavilo se kasnije da je to bila njegova zemljakinja.

Te godine sam radio kao urednik za prozu u Licima. Ali, jednog dana sam primio pismo adresirano na mene, a u njemu je samo stajalo:”Gospodine Hej, to je bila osamdeseta godina! Berbera, A. Stanovao je tako mi je objasnio nedaleko od Monika i da to nije bila Bio je ljetni ili proljetni dan, nedjelja, i valjalo nam se igrati razlaza. Ali ni to nije bilo to! Svog prvog, pravog Irca sam upoznao u Sarajevu. Pred fajront Pete pas bi otvorio vrata kafane i zahrkao na travnjaku. Rekao sam mu: “Daj, ne zajebaji.

Kakav si ti kad si mamuran? A, volio bih da makar imam psa, da ga nazovem Daco. Nek’ mi je Bog svjedok da sam Rahelu pazila k’o svoju, a od njih ni dinara Zapalio sam cigaretu i buljio u nju sve dok nije dogorjela do filtera, jer mi se jednostavno nije dalo da podignem ruku do usta. Onda mi je palo na pamet roditelji su mu bili na moru. To moj stari skuplja godinama, ne znam ni sam koliko ih ima sve raznih marki.

Bio sam siguran da je poludio. I, tako Mrki je bio u pravu. Jedva su ga spasili. I znam da me mrzi. Svi su imali kola, osim mene, pa me nazad vozio Mahari. Taksista me je pitao dokle idem, a onda odakle sam. Ustvari, dogovorili smo se da odigramo samo tri. Svima – osim Kuletu. Vratio se za sto i rekao: “Ugasio sam ga. I to je bilo to. Tartar je bio “prva liga”, pa sam pojeo i Oljin dio.

Nije moje”, bila je njihova radna deviza. Pita: je l’ to to? To ti je to! I “pobrine” se. Kojeg sam upoznao pod nadimkom Vrabac kad je bio na vrhuncu. A, kraj? Nismo na trkama”, rekao sam mu.

Avdo, zar si zaboravio: vino i samo “ksss” sode? Vrabac, ma jesi li to ti, bog te ne jebo? Jeste, bio je to Vrabac. Nije ona bila u muriji, nego ja. Ponudio sam i njega. On je odbio: “Umoran sam. Spavaj i ti Razbuca te k’o svinja masnu krpu”, i zaspao ili se pravio da spava , a meni se u glavi vrtio neki stari, isprekidani film Obilazio je ulice kolima u koja je bila upregnuta jedna slijepa raga i nazalnim glasom vikao: “Staaare stvaaariii!

Pubertet nas je “uhvatio na spavanju”, nespremne. Ti si u svaku zaljubljen. Ali, ne samo to – bila je prava. Oborio je glavu: “Ne bi mi bilo pravo.

I kompjuter pod “permus”. Stigao sam pomisliti: “Gdje su one sekretarice moje mladosti? Odmahnuo sam glavom: “Nemam. Recite mu samo da ga treba Daco. Nastavljao je: “U zadnjem De, pomozi Upoznao si je? Hvala ti”. Dolazili bi nekim poslom i opet nestajali. Jedini stalni “krkani” i “rutani” kako smo ih tad zvali bili su drotovi.

Da su bili predmet zajebancije i viceva, to jesu! Dobro, de! Tu se negdje motao i Miro. Ko zna otkud nam pare da kasnije odemo u Pikolo? Ispostavilo se da se mnogo bolje snalazio s ove strane nego s one, jer je kafana valjda jedina u gradu – “proizvodila” samo gubitak.

Jesam li siguran? Na fotografiji je i Moljac. Plati mi pivo i u dure je. Ti, takav kreten, a niko te ne dira?

Nisam tako mislio Jesmo li raja ili nismo? Bez problema je mogao izbiflati Mendeljejevu tablicu hemijskih elemenata, ali mu je svako mogao podvaliti bakreni prsten pod zlatni. Ali, mijenjao se i on. To je mogla samo Bibika. Tad sam i ja poludio.

Jadranku je nakon nekoliko mjeseci umro otac. Bilo joj je bolje nego ikad, imala je njegovu penziju. Nikad nije bolje izgledala. Ali, u drugu ruku, pored onih miliona x romana? Ah, da. Ali, nisam imao vremena da slavim: Kike se ustremio poput zlog, zrikavog kopca na mene: “Bio je ‘enac’. Isto je bilo i kad bismo se sreli na ulici.

Ovo je Kike, znam ga sto godina. Tvoja stvar. Nevoljko je pristao na to i uskoro sam sjedio pored Kiketa na podu. Njegov govori: “Mater ti jebem pedersku. Meni nisu! Boba, samo boba fali da povjerujem toj prokletnici. Eto, neka svi znaju: Almu nikad nisam ni poljubio, ni dodirnuo Istom – zvono na vratima. Nismo se vidjeli “sto godina”. Bogami, otvorena je i puna svijeta. Samo on to zna. Ali, po koju cijenu? Sad sam tu, s Nerminom, dahom joj grijem ruke, a ona me zove da spavam kod nje.

Nermina mora na posao i ostavlja mi svoju knjigu s posvetom: “Dragom Daci! Zna se ko je kome svoj, a ko kome kurac moj. Zdravo, tata. Ni glasnice, pa mogu samo mahati krilima. Pjevala je naslov ovog teksta “Puppet on a string”. By the way, opet se zove Jezero. Ma, jok! Par je sjeo na klupu. A, onda je ona nesigurnim glasom rekla: “Neko nas gleda. I prije smo znali kod Tire u trafici kupiti par “morava” zamotanih u celofan, ali ovo je bila “prva liga”.

Prethodno je razgrnuo zavjese i pokazao mi srednji prst. Polako se gasi i zadnji prozor. Jebi ga. Niko me nije dirao. Pustili su me kad sam napunio osamnaest godina. Svojih stvari nisam imao. I gitaru. I Popravni, i Mahir, i djed i majka, sve je to bilo iza mene.

Tad sam se i upoznao s Majdom. Radila je u “Jugobanci” i opet mi je san sletio na dlan. Nikome do govneta nije bilo stalo -ponajmanje drotovima, ali ja sam, svejedno, ispalio za Englesku. Kao bravar? Nije mi odgovorio na pitanje. Ali, da mi je sad i to! A, i kako bi kad sam dvije karte ispustio na pod? Svejedno, odgovaram: “Speaking. Kako si?

Evo me na aerodromu. Uzeo sam rent-a-car. Gdje si ti? Puno se promijenio. Ostario je. Pisao je o muzici, ali nije dugo ostao na tom poslu. U to doba nije imao gdje stanovati, pa sam ga ja primio na stan. Zimi smo, bukvalno, “dijelili postelju”. Gdje bih drugo? K’o u stara, dobra vremena. Neko je dobacio: “Ne seri – a duvana ni za lijeka. Budo ih je pitao znaju li Svilen konac. Iako je bio skoro duplo stariji od mene, postali smo prava raja.

Ona je i dalje vriskala: “Daje mi pedeset milja! I to u hali, na brzaka! Pili smo kafu. Budo se obrijao i krenuo na posao. Pitao sam ga: “Koji ti je ono kurac trebalo? U redu je! Kako je Budo? A, ti? Vidimo se Odijelo na njemu je bilo naraslo. Nisam mu govorio da sam u Makarskoj sreo Gordanu.

Sigurna sam da je i on sam znao gdje je. Hrana je dobra. Raja su dobra. Puno te pozdravlja tvoj prijatelj, Miro. Svako u raji je imao jedan takav. Ali, jebaj i ga Elem, neise. Jelo se, pilo se, prosulo se U toj cijeloj frci smo potpuno zaboravili na Miru Nema nikog da provjerim.

A, i to nije neka garancija. Jutros, rano mi je zvonio telefon. A, kako si ti, tata? OK, tata. Pitaju me imam li kakav rukopis za njih. Djeca su dobijala “srce”. Mora da mi je, lopov, podmetnuo drugu. E, pa sjetio sam se Zije Lu-lu-lubenice. To mu je bio jedan od mnogih nadimaka. Ma, karpuzu, jebiga, jebiga. Ali, nikad se nije pravo uklopio. Kao da iza predmeta, koji mu se nalazi pred nosom, nastoji prodrijeti u neki drugi, udaljeniji.

Kad bi me spazio na ulici, skretao je naglo, pod pravim uglom. Postoji nekoliko slika na kojima je tako naslikan. A, da ne govorim o nuli. Ko bi nas mogao zavaditi? Na zidu je sjedio moj otac. Skinuo sam jednu stolicu sa stola i sjeo naspram njega, izvadio cigaretu iz kutije i zapalio. Nastavio je pomirljivo: “Dobro, de. Samo se ti zajebaji. U tome si uvijek bio najbolji Oklijevao je malo: “Moram najzad da ti objasnim neke stvari Skupljalo se godinama.

Mislim tvog strica Ni sada ne znam. Ime oca? Kakvo te ustajanje spopalo? Cijena za svaku je ista: pola marke. Avdo – jeste Avdo! Spusti to malo – mi smo stara raja iz FIS-a.

Nevoljko vadim petnaest zadnjih! Sve to, a jedine stvari koju trebam – nema. Vesni, koja je Taj dan su prvi put ove godine iznijeli stolove vani. Samo kad bih ja to znao”, odgovorio sam. Mada je mrak kao u podrumu , ja prstima “vidim” slike nekoga ko je nekad bio ja A, onda?

Samo trajati. Zadivljeno ga gledamo: “Alal ti kanafa. Ja sam ga nedavno sreo u Parizu. Meni i Bobi su ostavili bunt prekrasnih lira Moj prijatelj ima isti. Ovde se otvaraju prozori, je li? Vrabac je rekao: “Jebla ih njihova automatika. Uvijek me handre ti prozori.

I ljigav. Zaustila je: “Jesi li se Lakonski mi odgovara: “Jebiga, bori se. Leptir od stotinjak kilograma; upisao je pravo i kurs karatea. Sve do tada sam mislio da je Vinsent, u jednom od svojih rijetkih napada normalnosti, odrezao sebi uho i poslao ga nekoj drolji.

Tako barem tvrdi konobar Emin. Vrisnuo je Van Gog opet. Ovaj put od Van Goga nije bilo ni mukajeta. Samo je tiho Rami rekao: “Sakrij to uho, ako gazda vidi, onda smo pravo najebali. Ustvari, znam. Ali, nemoj.

Pojma nemam! Ko je Safet? Nisam zatekao njega, ali bio je Braco, pa smo mlatnuli po jednu pivu. Braco je Srbin, a bio je zatvorenik na Kuli. Svejedno, dok sam silazio niz stepenice “prevodio” sam Lorkine stihove u sebi: “Crveno, volim te crveno Ovaj put sam ja zvao Seta. U Redakciji je Dino, a Italija vodi Spremam se za crkvu. Ne pitaj me! Potpisujem da je stan “useljiv”.

Ispod lavaboa nalazim pepeljaru. Ili si mi ga, kao poklon kao i pepeljaru , maksuz ostavio? Zadnji put sam ti pisao na Vojnu bolnicu ne znam jesi li primio to pismo? U Kanadi ima puno Srba i dali bi guzice za rakiju. Voli te tvoj jaran I to je bila istina. Sleep tight. Dream sweet dreams of me, I’ll dream sweet of dreams of you. Samo sam za trenutak bio u Americi. Ustvari, svaki dan smo nalazili neki razlog za dernek. Odmahnuo sam glavom, a on me je poveo u neku kancelariju u magacinu.

Stanica nije ni pedeset metara odavde! U stanu nije bilo nikoga. Odmahnuo sam glavom. Ja bih Miri vratio njegovu ruku. A, i po kafanama je nabildanim frajerima uzimao pare na “tuta-muti”.

Nisam mogao prepoznati svoj stan. A i ja sam njima bio nepoznat – ili su se oni promijenili ili sam to bio ja? Pitao sam konobara: “Koja je budala ovo zvala?

Mislio sam da ste vi raja? Sve vrijeme je bio sa mnom, a onda sam ranjen Happy Father’s Day! Samo da skoknem do kola i uzmem kombinirke. Malo sam se zbunio, jer u svojoj samozaljubljenosti sam zaboravio da na ovom svijetu ima ljudi koji se bave i normalnim poslovima, a ne pisanjem.

 
 

Komsija u kuci igrica download. LVA – West Coast

 

Мидж появилась в дверях со свежей распечаткой в руке. – Директор, Стратмору не удается отключить «ТРАНСТЕКСТ». – Что?! – хором вскричали Бринкерхофф и Фонтейн.

 

Louis Vuitton for UNICEF – LVA – West Coast – Neighbours from Hell: Season 1 – Verzija 1.5.5

 

Play Pause. Game pc 2 27 unlimited to trainer stronghold 3 for pc Trainer 3: pc 09 Komsija iz pakla 2 igrica free download-Picktorrent. Download the 4. Virus and Malware free No extra costs. Glavne karakteristike igrice Komije iz pakla 1 Puna verzija – 14 veoma Komsije iz pakla igrica download.

Harrison self assessment and review 18th edition free download. Keygen Ouci 2 Pc incl Keygen. Rar Oct Igdica download komsija iz pakla 3 free download from search File: Download Igrica komsije iz pakla.

Igrice; Stil; Extra. Crna HronikaForum, Download igrica, strana Komsija Iz Pakla Download 1. Neerja includes public final komsija iz. Neighbours From Hell, free and safe download. Neighbours From Hell latest version: Make life miserable by pulling komsija u kuci igrica download on your neighbours. February 5, Sorry that page has been closed and donations can no longer be made to it.

Looking for something awesome to support? Why not browse some of the other For those PCs, the answer. Komsija Iz Pakla Besplatno skidanje igrica download igriceIgrice za skidanje download komsija u kuci igrica download besplatno The king of fighters 10th anniversary kkci download pc.

Legendarna igra sad je dostupna na mobilnim telefonima i nemate nijedan razlog komaija ne igrate Neighbours from Hell: Season 1!. Igrica komsija iz pakla download free download of We just sent you an email. Please click the link komsija u kuci igrica download the email to confirm your subscription! OK Subscriptions powered by Strikingly. Return to site. Libro Ecologia Begon. Return to site Donwload by Strikingly.

Create a site with. This website is built with Strikingly. Create yours today! Almost done… We just sent здесь an email.

 
 

Leave a Reply